Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за переправлення призовників до країн ЄС – на Львівщині викрито трьох осіб

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримано трьох осіб за фактами одержання неправомірноі вигоди та незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.368, ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, інспектор прикордонної служби спільно з інспектором митного поста Львівської митниці та місцевим мешканцем організували схему переправлення призовників за кордон. Громадянин підшуковував охочих уникнути мобілізації та потрапити до країн Євросоюзу, а прикордонник та митник обіцяли  не вносити відомості про перетин кордону до відповідних баз даних. Свої послуги вони оцінили у 6 тис доларів США з однієї людини. 

Правоохоронці затримали всіх трьох учасників схеми під час одержання частини раніше обумовленої неправомірної вигоди.  Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України у Львівській області.