Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за уникнення мобілізації – на Волині повідомили про підозру працівнику військкомату та чиновнику міськради

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону посадовцю територіального центру комплектування та соціальної підтримки і працівнику райцентру соціальних служб міськради повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані отримали від військовозобов'язаного майже 37 тис грн за невчинення дій, пов'язаних з його мобілізацією до лав ЗСУ.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст.208 КПК України після перерахунку понад 25 тис грн на картковий рахунок родички одного із підозрюваних. Решту обумовленої суми коштів вони отримали авансом.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.