Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабарі за призначення виплат військовим у зв’язку з інвалідністю через поранення – викрито посадовця Міноборони та двох спільників

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Центрального регіону на одержанні неправомірної вигоди викрито та повідомлено про підозру посадовцю Департаменту Міноборони та двом його спільникам (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, начальник відділу Департаменту Міноборони разом з начальником фінслужби військової частини та колишнім військовослужбовцем цієї частини організували схему одержання хабарів від військовослужбовців, які отримали поранення. За гроші вони обіцяли сприяти у прийнятті рішення щодо позачергового здійснення їм виплат у зв’язку з отриманням інвалідності за наслідками поранення.

Правоохоронці задокументували одержання посадовцем Міноборони та його пособниками понад 300 тис грн. Затримали їх під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 1,9 тис доларів США та 76 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Викриття діяльності підозрюваних здійснювалося слідчими CУ ГУНП у Київській області за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. Активно взаємодіємо з Міністерством оборони України та Збройними Силами України у боротьбі з корупційними правопорушеннями.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.