Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Харківські прокурори через суд повернули державі земельну ділянку прикордонної смуги вартістю майже 5 млрд грн

Суд задовольнив позовну заяву керівника Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова щодо повернення у власність держави земельної ділянки площею понад 188 га та вартістю майже 5 млрд грн, яка знаходиться уздовж російсько-українського кордону на Харківщині.

Прокурори встановили, що земельна ділянка у Вовчанській громаді незаконно вибула з державної власності у комунальну та перебувала в оренді у фермерського господарства і використовувалась ним для сільськогосподарських потреб.

При цьому ця земельна ділянка фактично є частиною земель прикордонної смуги, які можуть перебувати виключно у державній власності та мають використовуватися для оборони країни та забезпечення діяльності органів прикордонної служби.

Господарським судом Харківської області задоволено позовні вимоги прокуратури в повному обсязі. Триває строк на апеляційне оскарження.

Робота на вказаному напрямі проведена у тісній співпраці з Харківською обласною військовою адміністрацією та 4-им прикордонним загоном Державної прикордонної служби України.