Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Їздив по «сіль» до Києва – на Донеччині викрито перевізника психотропної речовини PVP вартістю майже 3 млн грн

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури мешканцю м. Новогродівки повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у вересні 2023 року чоловік, раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків, погодився на пропозицію своїх знайомих привезти із Києва у Мирноград партію психотропної речовини PVP. У подальшому цей «товар» мав розповсюджуватись шляхом «закладок» на території міста. За послугу з його перевезення замовники заплатили чоловіку 40 тис грн. 

Доїхавши до столиці, підозрюваний зустрівся в обумовленому місці з чоловіком, який передав йому 5 поліетиленових пакетів із так званою «сіллю» загальною вагою близько 3 кг. Щоб уникнути проблем під час можливих перевірок на блокпостах «досвідчений» киянин прикріпив зазначені пакети до підкапотного відсіку автівки перевізника. 

Під час перевірки документів та огляду автомобілю правоохоронцями у м. Мирнограді схованку виявлено. Орієнтовно, за цінами «чорного ринку», вартість ввезеної у місто психотропної речовини склала майже 3 млн грн.  

Наразі пакети із небезпечним вмістом направлені на судову експертизу. Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.