Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
"Юридичний Рамштайн": конференція високого рівня "United for Justice" розпочалася у Львові

Президент України Володимир Зеленський відкрив конференцію “United for Justice”. В рамках візиту до України захід також відвідали Президент Латвії Егілс Левітс, заступник Прем’єр-міністра Нідерландів та Міністр закордонних справ Вопке Гукстра, Генеральний прокурор США Меррік Гарланд. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала учасників конференції онлайн.

"Світ має потужно відповісти на російську агресію і терор усією міцністю спільної спадщини наших народів. Право – це один із ключових елементів міцності людської культури. Нам з вами належить підготувати повний інструментарій – як на національному, так і на міжнародному рівнях, – щоб правосуддя спрацювало щодо всіх аспектів російської агресії. І щодо всіх винуватців цієї агресії", - заявив Володимир Зеленський.

Генеральний прокурор Андрій Костін звернувся до учасників конференції, серед яких Генеральні прокурори держав-партнерів та очільники міжнародних інституцій.

"Радий знову бачити сьогодні тих, з ким весь цей рік ми пліч-о-пліч працювали заради спільної перемоги. Вдячний за вашу рішучість та підтримку. І за те, що вірите в Україну. Всі ми об’єднані заради перемоги та заради справедливості, проте остаточну перемогу ми отримаємо лише коли росія, яка здійснила найтяжчий міжнародний злочин - агресію, понесе за це покарання", - заявив Андрій Костін.

Генпрокурор підкреслив, що не може бути компромісів у забезпеченні повної та всеосяжної відповідальності за злочин агресії.

"Унікальність нашої конференції в тому, що ми обговорюватимемо всі складові всеосяжної відповідальності. І не лише обговорюємо, але й плануємо дії, необхідні для відновлення справедливості. Ми також здійснюємо практичні кроки для цього", - наголосив Генпрокурор.

Участь у конференції “United for Justice” беруть, зокрема, посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет ван Скаак, Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, Міністр юстиції, Голова Офісу прокурора ЄС Лаура Ковеші, Генеральний прокурор Іспанії Альварес Гарсія Ортіс, Генеральний прокурор Англії та Вельсу Вікторія Прентіс, Генеральний прокурор Естонії Андрес Пармас, Генеральний прокурор Латвії Юріс Стуканс, Генеральний прокурор Литви Ніда Грунскіне, Гендиректор з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістос Джакомопулос, Спеціальний представник з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Праміла Паттен.