Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ювенальні прокурори відстояли в апеляції вирок жителю Вінниці за розбещення дітей – 12 з половиною років позбавлення волі

За принципової позиції ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок 56-річному вінничанину за розбещення малолітніх і неповнолітніх, домагання дитини для сексуальних цілей, виготовлення та зберіганні дитячої порнографії (ч. 1, ч. 2 ст. 156, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 301-1, ч. 3 ст. 156-1 КК України).

Засудженому призначено покарання – 12 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займатися педагогічною діяльністю строком на 3 роки.

Прокурори у суді першої та апеляційної інстанцій довели, що чоловік під приводом приватних уроків з малювання вдома здійснював фізичне та інтелектуальне розбещення чотирьох дівчаток віком 7-14 років. Він мав вікові та фізичні переваги, а також користувався авторитетом вчителя.

Крім того, з однією із потерпілих засуджений листувався у месенджері, пропонував зустрічі інтимного характеру та у подальшому вчинив стосовно неї розпусні дії.

Сторона захисту подала апеляційні скарги. Просила скасувати вирок суду першої інстанції та закрити кримінальне провадження за відсутністю в діях чоловіка складу злочинів.

Вінницький апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи сторони обвинувачення щодо законності та справедливості вироку. Апеляційні скарги засудженого та його адвоката залишено без задоволення.

Наразі вирок набрав законної сили.