Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 2000 доларів США намагався підкупити прикордонницю – на Львівщині затримали організатора схеми виїзду за кордон

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру жителю Львівщини за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний намагався підкупити військовослужбовицю відділу прикордонної служби «Нісмичі». За 2000 доларів США він хотів організувати для двох знайомих виїзд за кордон за допомогою системи «Шлях».

Після внесення потенційних ухилянтів до цієї системи вони могли виїхати до країн ЄС під виглядом водіїв гуманітарної допомоги.

Правоохоронці затримали організатора схеми у порядку ст.208 КПК України у м. Червоноград після надання коштів капітану прикордонного загону, яка діяла під контролем правоохоронців.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та відділу внутрішньої та власної безпеки по 7-му прикордонному Карпатському загону (м. Львів) ГВВВБ «Захід».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.