Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 4 000 доларів США допоміг ухилянту потрапити за кордон під час війни – на Прикарпатті затримали прикордонника

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші налагодив під час війни злочинний механізм перетину військовозобов’язаними державного кордону поза межами пунктів пропуску на Прикарпатті.

Встановлено, що завдяки статусу правоохоронця йому вдалось перевезти через блокпости місцевого мешканця призовного віку, який ховався у багажнику його авто та був накритий ковдрою. 

Він проінструктував «клієнта» щодо його поведінки та дій під час і після перетину кордону, надав необхідні поради і вказівки, а також отримав 4 тисячі доларів США обумовленої суми коштів. Під «кураторством» прикордонника чоловіку вдалось дістатися до відправного пункту і надалі потрапити до однієї із країн ЄС. 

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі суд обрав для нього запобіжний захід. Крім цього, перевіряється його причетність до аналогічних кримінальних правопорушень. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Управління СБУ у Івано-Франківській області. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.