Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 6500 доларів США організував для військовозобов’язаного переправлення через кордон – жителю Закарпаття повідомили про підозру

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру жителю Мукачівського району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками в умовах воєнного стану організували канал нелегального переправлення чоловіків призовного віку за межі країни. Такі послуги оцінили у 6500 доларів США з людини.

Вони підшукували клієнтів, забезпечували житлом, а через певний час доправляли до населеного пункту у Берегівському районі.

При цьому організатори схеми дотримувалися правил конспірації – прокладали маршрут околицями повз контрольні пости прикордонної служби, використовували кілька різних автомобілів та пересвідчувалися у відсутності спостереження. Поблизу кордону наказували чоловікам бігти в напрямку Угорщини.

Викрили організатора та ухилянта неподалік державного кордону між Україною та Угорщиною.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за матеріалами СБУ та спільно із співробітниками ГОРВ по 27 прикордонному загону ДПС України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.