Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За апеляцією прокуратури поновлено судовий розгляд у справі про підпал редакційного автомобіля «Радіо Свобода»

Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційних скарг Броварської окружної прокуратури та представника потерпілого скасував ухвалу Броварського міськрайонного суду щодо закриття кримінального провадження за фактом підпалу автомобіля знімальної групи програми «Схеми» та перешкоджання виконанню професійних обов’язків журналіста (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 171 КК України). 

Суд першої інстанції у червні 2021 року задовольнив клопотання сторони захисту про закриття кримінального провадження через порушення строків продовження досудового розслідування. Прокуратура із цим рішенням категорично не погодилася та подала апеляційну скаргу. Київський апеляційний суд підтримав доводи прокурора, скасував ухвалу Броварського міськрайонного суду і направив справу на новий розгляд.

Нагадаємо, за результатами розслідування, Броварська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця столиці. Матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділені в окреме провадження.

Слідством становлено, що у серпні 2020 року в м. Бровари група осіб, за попередньою змовою, підпалила автомобіль водія «Радіо Свобода» - члена журналістської групи, яка використовувала цей транспортний засіб для здійснення своєї законної професійної діяльності. Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, вони кинули на передню частину автівки предмет, від якого вона загорілася та була повністю знищена.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.