Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За чверть мільйона гривень обіцяв переправити чоловіка призовного віку через кордон - судитимуть псевдо адвоката

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно киянина за фактом організації незаконного перетину осіб через державний кордон України, а також одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, видаючи себе за адвоката, вимагав від чоловіка призовного віку 750 доларів США за вплив на прийняття рішення посадовими особами територіального центру комплектування і соціальної підтримки про визнання непридатним до служби. Вказані кошти він одержав через довірену особу призовника.

Надалі обвинувачений запропонував самому посереднику свою допомогу у переправленні за кордон. За грошову винагороду у розмірі 250 тис грн він пообіцяв внести дані чоловіка у систему «Шлях», що дозволяє безперешкодний виїзд за кордон в умовах воєнного стану.

Псевдоадвоката затримали безпосередньо після передачі 250 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося Оболонським УП ГУ НП в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.