Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду та колабораційну дяльність судитимуть ексслідчого з Луганщини

Прокурори Генінспекції Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого СВ Краматорського РВ УМВС України в Луганській області.

Йому інкриміновано державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111 та ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній слідчий після повномасштабного вторгнення на територію України присягнув на вірність так званій «лнр», яка є частиною окупаційної адміністрації рф.

Він добровільно обійняв псевдопосаду прокурора «прокуратури Білокураківського району генеральної прокуратури лнр» на тимчасово окупованій території Білокуракінського району Луганської області.

Своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяє становленню та зміцненню окупаційних органів, надає допомогу представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.