Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть прикордонника з Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби за фактами дезертирства та державної зради (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 24 лютого 2022 року він самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області.

Після захоплення окупаційними військами рф частини Луганської області, він перейшов на бік ворога та пройшов співбесіду з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора. Обвинувачений добровільно вступив до незаконного збройного формування так званої «лнр» - «служби прикордонної охорони міністерства державної безпеки лнр».

Досудове розслідування здійснювалось територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.