Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За дорученням ворога збирав інформацію щодо місць розташування ТЦК у Запоріжжі – повідомлено про підозру місцевому жителю

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури жителю Запоріжжя повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, співробітник однієї із енергетичних компаній Запоріжжя добровільно надав згоду представникам спецслужб країни-агресора на допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

З квітня 2024 року він розпочав активно співпрацювати з фсб та отримав від свого куратора завдання на збір та передачу координат розташування у Запоріжжі ТЦК, а також інформації щодо автотранспорту, на якому пересуваються керівництво та співробітники військкоматів.

Для отримання необхідних розвідданих чоловік на власному авто об’їжджав місцевість, фотографував та знімав на відео об’єкти, відстежував рух автівок, які цікавили ворога. 

Відомості передавав у вигляді медіафайлів з текстовим описом через месенджер.

На виконання ще одного завдання підозрюваний встановив місця розташування двох важливих об’єктів енергетичної системи міста. Розвіддані потрібні були ворогу для планування їх якнайшвидшого цільового ураження. 

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України і наразі за рішенням суду перебуває під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.