Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За фактом перешкоджання роботі журналіста розпочато досудове розслідування

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України).

За даними слідства, 15 січня 2024 року група осіб прибула до багатоквартирного будинку в Дарницькому районі, в якому проживає спецкореспондент одного з видань. Перебуваючи на міжквартирному ходовому майданчику біля квартири журналіста, вони вчиняли протиправні дії.

Наразі правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення причетних осіб.

Досудове розслідування здійснюється Дарницьким УП ГУ НП у місті Києві.

Довідково: вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.