Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За фінансування окупаційної влади та військ судитимуть керівницю луганського зернопереробного підприємства

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно очільниці одного з провідних підприємств регіону з виготовлення хлібобулочної та круп’яної продукції.

Їй інкриміновано фінансування дій з метою зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110-2 КК України).

Слідством встановлено, що керівниця луганського зернопереробного підприємства у 2014 році почала підтримувати дії рф.

Наступного року вона зареєструвала ПАТ «Луганськ-Нива» на території захопленого міста у так званих «державних органах лнр». Стала «керівником» та «головою наглядової ради» товариства.

Вироблена на підприємстві продукція реалізовувалася на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, а також переміщувалася для продажу в росії. До бюджету так званої «лнр» сплачувалися податки.

Із червня 2015 по квітень 2020 року сума сплачених ПАТ «Луганськ-Нива» податків становила понад 1,5 млн російських рублів.

Окрім того, обвинувачена постачала продукцію для потреб військових збройних сил рф та учасників «народної міліції лнр».

Зазначимо, що наразі жінка є «депутатом народної ради лнр» та брала участь в організації незаконного референдуму на Луганщині. Обвинувальний акт за ці протиправні дії раніше направлено до суду. Їй інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.