Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За клопотанням прокурорів арештовано майже 2 500 т залізної руди виробництва РФ

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури виявлено та арештовано майже 2 500 т залізної руди, що належать російській групі компаній АО «Холдинговая компания «Акционерное общество «Металлоинвест»». 

За даними слідства, суб’єкти господарської діяльності держави-агресора ввезли на митну територію України залізну руду та планували переправити морським транспортом до третіх країн з метою подальшої її реалізації.

Однак, реалізувати товар не вдалося, приховану сировину правоохоронці виявили на території однієї із залізничних станцій Одеської залізниці та вилучили в ході обшуків.

Орієнтовна вартість вилученої руди складає близько 40 млн грн.

Наразі вирішується питання про передачу майна в АРМА. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України,

здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України (ч. 2 ст. 110-2 КК України).