Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораціонізм судитимуть керівницю «палацу культури» в окупованій Волновасі

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Донецька за фактами колабораційної діяльності, виправдовування й визнання правомірною тимчасової окупації частини території України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що до повномасштабного російського вторгнення жінка працювала завідувачкою відділу комунального закладу «Центр культурних послуг Волноваської міської територіальної громади».

У березні 2022 року погодилася на пропозицію окупаційної адміністрації держави-агресора стати виконувачем керівника незаконно створеного «муниципального бюджетного учреждения «Волновахский районный дворец культуры им. В.А. Жоги».

Обвинувачена організовувала та брала участь у проведенні масових політичних та інформаційних заходів на підтримку росії та її збройних формувань.

Виготовлені нею агітаційні відеоматеріали до «дня прапора днр», «дня конституції рф», інтерв'ю, в яких вона прославляла окупантів, демонструвала прихильність до «нової влади» та відстоювала проросійську позицію, розміщувалися у каналі окупаційної адміністрації у месенджері та демонструвалися в ефірах пропагандистських телеканалів.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.