Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораціонізм судитимуть ще одного освітянина з Мелітополя

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ще одного освітянина з Мелітополя за фактом колабораційної діяльності та (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що вчитель фізкультури одного з коледжів Мелітополя під час окупації міста погодився працювати на ворога.

У грудні 2022 року він добровільно зайняв посаду так званого «начальника управления физической культуры и воспитания Министерства образования и науки Запорожской области» в незаконно створеному «Министерстве образования и науки Запорожской области».

Псевдопосадовець впроваджував у закладах освіти Мелітополя спортивні секції, де велась робота з формування у молоді антиукраїнської ідеології. Організовував проведення змагань за російськими стандартами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.