Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За матеріалами Київської обласної прокуратури

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Окрім того, одному з них інкримінується надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за невчинення нею, в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрювані незаконно придбали та зберігали у себе на подвір’ї особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс, який протягом липня 2021 року збували наркозалежним громадянам.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, учасники групи намагалися підкупити начальника районного управління поліції, запропонувавши йому 1 млн грн за неперешкоджання протиправній діяльності.


Під час передачі першої частини неправомірної вигоди їх затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Один з учасників групи наразі переховується від органу досудового розслідування, у зв’язку з чим його оголошено у розшук.


В ході обшуку за місцем мешкання підозрюваних правоохоронними органами виявлено та вилучено кущі рослин коноплі, попередньо розфасовані поліетиленові пакети з канабісом загальною масою близько 6,5 кг для подальшого збуту, електронні ваги, грошові кошти, банківські картки та мобільні телефони.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за оперативного супроводу Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.


За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури