Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За матеріалами Офісу Генпрокурора Мінюст подав позов про націоналізацію активів екслідера забороненої «ОПЗЖ» та його дружини

За матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про застосування санкцій до одного з керівників забороненої партії «опзж» та його дружини – телеведучої.

Йдеться про стягнення в дохід держави належного їм численного рухомого майна. Зокрема:

- 24 автомобілі,

- 2 повітряних судна (літак «Gulfstream G650», гвинтокрил «Bell-427»),

- прогулянкове судно типу «Azimut benetti spa»,

- понад 20 об’єктів нерухомого майна,

- корпоративні права 22 юридичних осіб – обленерго, телеканали,

- майнові права восьми торгівельних марок,

- грошові кошти в еквіваленті близько 1,9 млн грн,

- більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей – годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру,

- залізничний вагон-ресторан з меблями.

Ці особи є наближеними до керівництва держави-агресора, перебувають в особистих дружніх зв’язках з президентом рф. Протягом багатьох років вони надавали ворогу допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.  

Наразі за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Головних слідчих управлінь СБУ та ДБР продовжують здійснюватися досудові розслідування у низці кримінальних проваджень за фактами державної зради, порушення законів та звичаїв війни, сприяння діяльності терористичної організації (ст. 111, ст. 438, ст. 258-3 КК України). Також у деяких справах вже підтримується публічне обвинувачення щодо згаданих осіб.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.