Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано активи російського олігарха грецького походження

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції за матеріалами Офісу Генерального прокурора до російського олігарха грецького походження про націоналізацію його українських активів.

В дохід держави стягнуто 100% корпоративних акцій ПрАТ «Пентопак» та дочірнього підприємства «Атлантіс-Пак Україна», фактичним кінцевим власником яких є російський олігарх.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 110-2, ч. 1 ст. 209 КК України). 

Встановлено, що російський підприємець, який причетний до антиукраїнської діяльності, після початку повномасштабної агресії зі сторони російської федерації неодноразово надавав благодійну допомогу так званій «днр».

Під час розслідування було арештовано та передано АРМА корпоративні права цих підприємств, а також комплекс нежитлових приміщень, транспортні засоби, кошти на банківських рахунках - 23,4 млн гривень, 345 тис доларів США.

Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції України позову до суду про націоналізацію українських активів російського олігарха.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводило Головне слідче управління ДБР.