Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За незаконне виділення землі зі збитками у понад 2,8 млн грн судитимуть міського голову на Вінниччині

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно Тульчинського міського голови за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Розслідуванням встановлено, що восени 2021 року міський голова без відповідних правовстановлювальних документів та за відсутності правових підстав надав в оренду місцевому ТОВ земельну ділянку комунальної власності. Було передано понад 68 га землі для здійснення підприємницької діяльності.

Обвинувачений замість проведення аукціону одноосібно підписав угоду із директором товариства з обмеженою відповідальністю. Її підписання відбулося без розгляду питання постійною комісією з земельних відносин та відповідного рішення сесії міськради.

Внаслідок протиправних дій бюджет міської громади тільки у 2021-2022 роках недоотримав понад 2,8 млн грн надходжень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.