Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За незаконні рубки дерев зі збитками у понад 50 млн грн збитків судитимуть двох експосадовців лісової галузі на Вінниччині

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишніх начальника відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та директора ДП «Могилів-Подільське лісове господарство».

Їм інкриміновано перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2020 році обвинувачений, виконуючи обов’язки першого заступника начальника облуправління лісового та мисливського господарства, та його спільник надали дозволи на проведення незаконних рубок дерев у лісах Вінниччини.

Внаслідок цього було протиправно вирубано понад 7 тисяч дерев різних порід на площі 14 га.

Слідство задокументувало 5 епізодів незаконної діяльності посадовців. Державним інтересам у сфері охорони лісових ресурсів завдано шкоди на понад 50 млн грн.

Наразі на належне обвинуваченим майно судом накладено арешт та пред’явлено цивільний позов для відшкодування суми збитків.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.