Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За одержання хабарів судитимуть сімох працівників ДСНС України

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно семи керівників підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та підприємця.

Їм інкриміновано зловживання впливом, одержання неправомірної вигоди, надання неправомірної вигоди службовій особі, незаконне зберігання боєприпасів (ч. 2 ст. 369-2, ч. 1, ч. 2 ст. 368, ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені налагодили корупційну схему погодження документів.

Підприємець, з метою успішного здійснення своєї діяльності, за матеріальну винагороду погоджував зі службовими особами ДСНС України підготовлену ним проектну документацію. Корупційна схема коштувала від 2 до 15 тис грн. Гроші перераховувались на банківські рахунки працівників ДСНС або їх близьких родичів, а документи передавались поштовим оператором.

Така схема роботи охоплювала майже усі регіональні управління та центральний апарат ДСНС і мала системний характер. Навіть повномасштабне військове вторгнення рф на територію України не зупинило цих процесів.

Правоохоронці викрили обвинувачених у серпні 2022 року. Їм обрано запобіжні заходи та відсторонено від займаних посад.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.