Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За пів мільйона доларів США намагався підкупити керівництво ДБР - судитимуть львівського бізнесмена

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно львівського підприємця за фактом надання неправомірної вигоди одному з керівників підрозділу ДБР (ч. 3 ст. 369 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підприємець намагався підкупити одного із керівників Головного слідчого управління ДБР. За 500 тис доларів США він просив організувати повернення майна, яке знаходиться на території митного поста «Чайки» Київської митниці.

Під час передачі коштів його затримали правоохоронці. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, вказаний бізнесмен є також підозрюваним у провадженні щодо постачання ЗСУ неякісного військового одягу на майже 1 млрд гривень. В межах вказаного провадження загалом повідомлено про підозру 5 особам. Їм інкриміновано створення та участь у злочинній організації, заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). Розслідування у цьому кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.