Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За пособництво державі-агресору судитимуть двох керівників так званих «гумцентрів» від політичної партії рф на Луганщині

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно мешканців Новодружеська та Привілля за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після захоплення території Луганщини вони почали співпрацювати з представниками окупаційної влади. Були призначені на керівні посади так званих «гуманітарних центрів» від політичної партії «Єдина росія» у своїх містах.

Обвинувачені займаються передачею товарів військового призначення для потреб загарбницьких угруповань збройних сил рф під виглядом допомоги від росії для місцевого населення.

Військовослужбовці зс рф та контрольовані ними незаконні збройні формування так званої «лнр» отримують: засоби нічного спостереження, автономні джерела живлення, квадрокоптери та одяг.

Також обвинувачені активно популяризують діяльність політичної партії та окупаційної влади шляхом роздачі партійних газет та проведення агітації. 

Наразі вони оголошені у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювала окружна прокуратура, оперативний супровід – співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.