Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За пособництво державі-агресору судитимуть жителів Лисичанська та Старобільська

Прокурори Лисичанської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих жителів за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що екскерівник комунального підприємства «Старобільськвода» навесні 2022 року очолив «муніципальне унітарне підприємство «СТАРСЕРВІС» міста Старобільська». Це підприємство ‒ єдиний постачальник платних комунальних послуг на території міста.

Суб’єкт господарювання зареєстрований у федеральній податковій службі рф. Із зібраних коштів сплачує податки окупантам та поповнює так званий «бюджет лнр».

Колишня помічниця депутата Лисичанської міської ради восени 2022 року обійняла посаду «заступника начальника гуманітарного центру «єдина росія». Жінка «керує» процесом розподілу гумдопомоги, переважна частина якої надходить з татарстану рф, а також залучає волонтерів з числа місцевих жителів.

Наразі обвинувачені оголошені в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.