Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За пособництво російській армії судитимуть жителя Харківщини

Харківською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця села Руська Лозова за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації села Руська Лозова російськими військовими начальник цеху місцевого підприємства вирішив надати їм допомогу. Він попросив свого колегу привести у належний стан транспортні засоби, що належать компанії, для передачі їх російським військовим. При цьому обвинувачений достовірно знав, що власники та керівництво підприємства виїхали з населеного пункту та не контролюють обстановку щодо матеріальних ресурсів. Пізніше чоловік добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.