Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За посягання на територіальну цілісність та взяття у полон особи судитимуть учасника НЗФ РФ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно чоловіка, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації і збройних формуваннях, а також порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2015 року чоловік, перебуваючи у складі «3-ї окремої мотострілецької бригади «Беркут», воював проти Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у зоні ООС. Крім того, бойовик викрадав проукраїнськи налаштованих мешканців м. Горлівки та протиправно позбавляв їх волі.

Зокрема, у січні 2015 року він разом з іншими представниками НЗФ РФ затримали у власному будинку місцевого мешканця, який, начебто, допомагав українським захисникам. Вони доставили його до приміщення мотелю «Ізба» та тримали чоловіка у полоні дві доби, жорстоко били руками і гумовою палицею по голові, спині, шиї і тулубу, а також тричі вдарили його молотком по колінах, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження.

Через дві доби катувань бойовики відпустили потерпілого, після чого він потрапив до лікарні.

Наразі обвинувальний акт спрямовано до Слов’янського міськрайонного суду.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури