Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За позовом прокуратури державі повернуто землі лісового фонду вартістю майже 800 млн грн

Рішенням Господарського суду Одеської області повністю задоволено позов Миколаївської обласної прокуратури до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Мостівської сільської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 49 га вартістю майже 800 млн грн.

Установлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Веселинівське лісове господарство».

Внаслідок цих незаконних дій, землі лісового фонду загальною площею 49 га вартістю майже 800 млн грн вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства. Всупереч прямій забороні на їх вилучення з державної власності вони були передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Однією з передумов порушень стало невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення сучасних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі.

Після набрання зазначеним рішенням суду законної сили обласною прокуратурою вживатимуться заходи до його реального виконання.