Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За привласнення понад 1 млн грн судитимуть організовану групу за участі керівника держлісгоспу з Черкащини

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 7 осіб, які у складі організованої групи розкрадали кошти, виділені на лісозаготівлю.

Їм інкриміновано привласнення чужого майна, підроблення документів, які подаються для реєстрації фізичних осіб-підприємців, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, підроблення та використання підроблених документів, а також службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 209 , ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що директор одного державних лісогосподарських підприємств Черкащини залучив дружину, родичів та підлеглих до реалізації схеми привласнення коштів держави.

Упродовж 2022 року держпідприємство укладало з підконтрольним приватним підприємцем договори з надання послуг щодо лісозаготівлі, висаджування лісу, догляду та доповнення лісових культур.

Фактично всі ці роботи виконували працівники лісового господарства за допомогою наявної техніки.

Таким чином підконтрольному ФОПу було безпідставно перераховано бюджетні кошти у сумі 1,1 млн грн, які члени групи легалізували та привласнили.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.