Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За продаж канабісу в’язням судитимуть організовану групу, до якої входив посадовець колонії з Житомирщини

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи за фактом незаконного придбання, пересилання, зберігання з метою збуту та збуту у місця позбавлення волі із залученням неповнолітнього особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що злочинну групу організував довічник, який відбуває покарання у виправній колонії Житомирщини. У спільники взяв начальника відділення цієї установи та неповнолітнього.

Організатор замовляв «товар» на ім’я неповнолітнього. Хлопець отримував наркотичні засоби на пошті та передавав працівнику колонії, який зберігав їх у своєму гаражі.

Приховані під одягом розфасовані дози правоохоронець переносив до установи виконання покарань та передавав довічно засудженому громадянину, який безпосередньо займався реалізацією в’язням. 

Протягом серпня-вересня 2023 року учасники організованої групи неодноразово постачали ув’язненим канабіс.

Під час обшуків у приміщенні виправної колонії, за місцем проживання обвинувачених та гаражі вилучено наркотичні засоби та інші докази протиправної діяльності.

Наразі працівника колонії відсторонено від займаної посади та взято під варту.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.