Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За продаж неіснуючих супутникових систем «Starlink» і зарядних електростанцій на 1, 8 млн грн збитків судитимуть вінничанина

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактами шахрайства та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що восени 2022 року обвинувачений познайомився з одеським підприємцем, який продавав електроніку. Також він займався волонтерською діяльністю і шукав для військових портативні зарядні електростанції та супутникові системи «Starlink». 

Вінничанин пообіцяв упродовж місяця поставити замовнику дефіцитні товари для потреб армії за умови отримання грошей наперед.

Підприємець перерахував обвинуваченому 1,8 млн грн на банківські рахунки. Той товар не поставив, гроші конвертував у готівку й витратив на власні потреби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.