Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За розбещення 8-річної школярки судитимуть чоловіка, який переховувався у Львові

Деснянською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який вчинив розпусні дії відносно малолітньої дитини (ч. 2 ст. 156 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 15 вересня 2021 року киянин проник до вбиральні на території школи у Деснянському районі столиці та вчинив відносно 8-річної школярки розпусні дії. По гарячих слідах він був встановлений та затриманий правоохоронцями.

Рішенням суду від 18 вересня 2021 року чоловіку було обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Після її внесення він почав переховуватись від органу досудового розслідування та був оголошений в розшук.

Втікач продовжив вчиняти аналогічні злочини на території Львівської області. Щоб проникнути у школу у м. Львові він використовував перуку та жіноче вбрання.

В результаті розшукових заходів його знову затримали правоохоронці.

Варто зазначити, що затриманий – раніше судимий за аналогічні злочини. Відповідно до вироку Голосіївського районного суду у грудні 2019 року його було засуджено до 12 років позбавлення волі, однак 10 вересня 2021 року звільнено на підставі так званого «Закону Савченко».

Наразі йому судом обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідчими Деснянського управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві.