Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За розкрадання бюджетних коштів під час облаштування скейт-парку судитимуть посадовців з Кіровоградщини, серед них – депутат міськради

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного із управлінь-депутата Світловодської міської ради, інженера-техніка управління та підрядника робіт.

У залежності від участі у незаконній оборудці їм інкриміновано привласнення бюджетних коштів, зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що наприкінці 2021 року управління міськради уклало договір на придбання спортивної споруди для облаштування у середмісті Світловодська скейт-парку.

Для встановлення конструкції виникла потреба у ремонті асфальтного покриття спортмайданчика. Його замінили за рахунок коштів, зібраних підприємцями та небайдужими містянами.

Водночас посадовець міської ради звернувся до керівництва для виділення на ремонтні роботи майже 400 тис грн. Кошти на ці потреби надано з місцевого бюджету.

Для перемоги у тендері потрібної компанії-виконавця чоловік залучив свого підлеглого. Вони уклали договір на роботи, які вже були виконані, а підрядник незаконно отримав виділені бюджетні кошти.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №1 (м. Світловодськ) Олександрійського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.