Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За співпрацю з окупантами ексчиновницю Вовчанської міськради засуджено до 5 років увʼязнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чугуївської окружної прокуратури Харківської області суд визнав громадянку винною у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги, строком на 10 років.

Прокурори довели, що у липні 2022 року колишня чиновниця Вовчанської міської ради добровільно пішла на співпрацю з ворогом під час окупації міста.

Вона обійняла посаду «начальника управління житлово-комунального господарства» так званої «Військово-цивільної адміністрації Вовчанського району Харківської області».

Псевдопосадовиця готувала розпорядження про надання «підлеглим» службового житлового приміщення з видачею ордера на вселення. Вона входила до оперативного штабу з підготовки об'єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства Вовчанського району до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

У судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину та розкаялася.

Досудове розслідування проводив СВ Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.