Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За участь у діяльності НЗФ судитимуть мешканця Лисичанська

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Лисичанська за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що у вересні 2017 року обвинувачений добровільно вступив до «Козацької національної гвардії всевеликого війська донського ім. М. І. Платова», що діяла на частині окупованої території Луганської області, зокрема у м. Алчевськ. Усвідомлюючи, що діяльність НЗФ, спрямована на заволодіння територіями області та їх утримання, силову підтримку «владних структур» «ЛНР», знищення живої сили супротивника, чоловік своїми активними діями сприяв його незаконному функціонуванню.

Під час «служби» в лавах бойовиків обвинувачений виконував роботи зі зміцнення блокпоста, який знаходився біля виправної колонії № 13 у місті Алчевськ Луганської області – копав окопи, допомагав будувати бліндажі та інші фортифікаційні споруди, облаштовував позиції, призначені для розміщення живої сили під час здійснення бойових дій, здійснював перевірку документів у осіб, які перетинають блокпост, та транспортних засобів на предмет наявності в них заборонених предметів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 3 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури