Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За умисне вбивство конкурента колишнього народного депутата України засуджено до 15 років ув’язнення

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора колишнього народного депутата України визнано винним та засуджено за вчинення умисного вбивства (ч. 3 ст. 27, п. п. 6,11,12 ч. 2 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, окрім житла.

Прокурори у суді довели, що народний депутат України V та VI скликань організував умисне вбивство голови наглядової ради «АвтоКразБанку», яке було вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Таким чином, будучи на той час власником закритого акціонерного товариства, народний обранець усував конкурента у сфері надання банківських послуг.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

Крім того, наразі Київським апеляційним судом переглядається вирок Деснянського райсуду м. Києва стосовно цього колишнього народного депутата від 7 серпня 2020 року, яким його було визнано винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі та втечу з-під варти (ч. 2 ст. 369 та ч. 2 ст. 393 КК України) та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.