Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За встановлення злочинного впливу, підроблення нацвалюти, вимагання грошей з громадян засуджено трьох мешканців Хмельниччини

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури засуджено так званого «смотрящого» та двох його спільників за вчинення ряду злочинів.

Двом з них призначено покарання – 8 та 7 з половиною позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще одному – 4 роки позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що колишній в’язень, який відбув покарання за умисне вбивство, отримав статус «смотрящого» за Деражнянським районом Хмельницької області. До його повноважень належало призначення раніше судимих осіб відповідальними за певні напрямки злочинної діяльності.

Одним із видів протиправної діяльності «смотрящий» визначив придбання та реалізацію підробленої національної валюти. До цього «бізнесу» залучив ще двох громадян.

Крім того, чоловіки безпідставно вимагали у мешканця м. Деражня 35 тис грн.

Один із засуджених також збував амфетамін у виправній колонії, приховував наркотики в посилках із продуктами харчування.

Так званого «смотрящого» визнано винним у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу, вимаганні, придбанні та зберіганні з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України (ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 199 КК України).

Одного спільника – у придбанні та зберіганні з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України, незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 307 КК України).

Іншого – у вимаганні, а також придбанні та зберіганні з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 199 КК України).

До вироку суду засуджені перебували під вартою.