Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За встановлення злочинного впливу судитимуть так званого «смотрящого» за Бучанською виправною колонією

Київською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом встановлення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що ув’язнений ігнорував усі встановлені правила поведінки, чим здобув удавану повагу та авторитет серед інших осіб, які відбувають покарання, та отримав статус "смотрящого" за ДУ «Бучанська виправна колонія № 85». Він здійснював контроль так званого «общака» - надходження та розподілу матеріальних благ і грошових коштів здобутих злочинним шляхом. Крім того, встановив на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав безумовного їх дотримання, організував проведення азартних ігор. Будь-який спротив з дотримання встановлених правил поведінки негайно подавлявся обвинуваченим шляхом застосування фізичного та морального насильства.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури