Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За втручання Миколаївської спецпрокуратури до держбюджету з підприємства стягнуто майже мільйон гривень

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позов керівника Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення з приватного підприємства 800 тис грн штрафних санкцій за неналежне виконання договору з постачання товару оборонного призначення.

Встановлено, що у жовтні 2019 року між військовою частиною та приватним підприємством укладено договір постачання мобільної збірно-розбірної модульної споруди спеціального призначення вартістю 5,4 млн гривень.

Однак, незважаючи на вимоги законодавства та умови договору щодо обов’язковості виконання взятого на себе господарського зобов’язання, підприємство послуги своєчасно не виконало, чим завдало шкоду економічним інтересам держави.

Суд підтвердив позицію прокурора і зобов’язав підприємство перерахувати до державного бюджету грошові кошти у виді штрафу та пені в сумі 800 тис грн.

Наразі Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері вживає заходи щодо реального виконання рішення суду.


 За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Південного регіону