Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За хабар обіцяли поставити на військовий облік без фактичного проходження ВЛК – на Черкащині викрито двох працівників військкомату

За процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру начальнику і головному спеціалісту відділів одного з РТЦК та СП за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані, діючи у змові, обіцяли заявнику постановку на військовий облік без фактичного проходження військово-лікарської комісії та видачу військово-облікового документа. За це одержали неправомірну вигоду – 1,5 тис доларів США та 4 тис грн.

Правоохоронці затримали начальника структурного підрозділу після передачі останньої частини обумовленої суми у розмірі 500 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів,

Досудове розслідування здійснює СУ ГУ Нацполіції в Черкаській області за оперативного супроводу Черкаського управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.