Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За хабар обіцяв сертифікат на експорт товарів – на Кіровоградщині викрито посадовця тервідділу Держпродспоживслужби

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю прикордонного інспекційного відділу контролю «Одеса» управління Держпродспоживслужби на державному кордоні за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав від мешканця області хабар за безперешкодне вивезення тваринної сировини за межі країни.

За неправомірну вигоду він обіцяв особисте сприяння, а також інших службових осіб регіонального відділу Держпродспоживслужби в отриманні міжнародного ветеринарного сертифікату, необхідного товариству для експорту товарів за кордон.

Сума хабара становила 100 доларів США за видачу одного такого сертифікату та 30 тис грн плати щоквартально у подальшому. В іншому випадку підприємство мало б труднощі під час проходження митного контролю вантажу.

Правоохоронці затримали контролера під час отримання ним частини суми – 60 тис грн. Під час обшуку у його домоволодінні вилучено майже 100 тис доларів США в еквіваленті.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.