Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За заволодіння понад 14,7 млн грн та несплату податків судитимуть ексдиректора держлісгоспу на Волині

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного з державних лісогосподарських підприємств, який є депутатом міської ради.

Наразі він обіймає посаду директора одного з регіональних лісових офісів державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Обвинуваченому інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах, складання, видача та використання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2021 років посадовець за попередньою змовою з головним бухгалтером підприємства та залученням п’ятьох суб’єктів господарювання заволодів державним майном на понад 14,7 млн грн.

Обвинувачений безпідставно перераховував кошти з банківського рахунку лісгоспу за нібито надані послуги з ремонту транспорту, автоперевезень, навантаження лісопродукції тощо. Фактично вони не надавалися.

Спільники директора держлісгоспу складали, видавали та використовували завідомо підроблені офіційні документи про надання цих послуг.

Кошти, виведені із підприємства, переводили у готівку та розподіляли між собою.

Також встановлено, що з грудня 2019 року по жовтень 2021 року директор підприємства спільно з головним бухгалтером ухилилися від сплати майже 5,7 млн грн податків та зборів.

Досудове розслідування стосовно головного бухгалтера та чотирьох залучених у незаконні оборудки суб'єктів господарювання також завершене. Щодо п’ятого – матеріали виділено в окреме провадження через його перебування за кордоном.

На майно усіх обвинувачених накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало ТУ ДБР, розташоване у Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.