Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечує функціонування блокпостів окупантів на Херсонщині – чоловік підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України, який співпрацює з представниками військової окупаційної адміністрації, заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ь (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після окупації Генічеського района Херсонської області ворожою армією РФ підозрюваний перейшов на бік ворога і погодився зайняти посаду «начальника відділу дорожньо-постової служби» в псевдоправоохоронному органі.  

Підозрюваний забезпечує функціонування на тимчасово окупованій частині регіону пропускного режиму на блокпостах окупантів, контролює дотримання водіями правил дорожнього руху та впроваджує стосовно них заходи адміністративного характеру у відповідності до законодавства країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.