Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечували просування окупаційних військ на Бахмутському та Покровському напрямках – судитимуть розвідника і двох гранатометників «лнр/ днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно трьох мешканців регіону за фактами державної зради (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що 25 лютого 2022 року мешканець м. Луганська добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до складу «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу лнр». Отримавши форму й автомат, гранатометник почав облаштовувати вогневі позиції в м. Алчевську, м. Кремінній, та с. Новолуганському, а у вересні 2023 року – у с. Кліщіївці, що під м. Бахмутом.

Інший обвинувачений пішов служити до «4 батальйону 1-ї слов’янської бригади». Восени чоловік виконував «спецзавдання» неподалік населених пунктів Спартак, Опитне та Водяне Покровського району. Він шпигував за діями українських військових та готувався відбивати ймовірний штурм наших воїнів.

Ще один учасник нзф «днр» після навчання добровільно вирушив виконувати завдання до с. Водяного та с. Опитного. Розвідник обстежував місцевість, після чого проводив туди групи підрозділу «Шторм-Z», аби вони штурмували позиції наших захисників. 

Під час контрнаступу всіх учасників нзф затримали представники Збройних Сил України. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.