Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечував ворога інформацією про розташування нафтобаз, задіяних Силами оборони України, – повідомлено про підозру жителю Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, житель Запоріжжя добровільно надав представникам спецслужб країни-агресора згоду на допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Чоловік увійшов до агентурної мережі ворога через громадянку України, яка наразі мешкає в рф.

У квітні 2024 року підозрюваний отримав завдання щодо встановлення об’єктів, які задіяні в забезпеченні паливно-мастильними матеріалами Сил оборони України на Запорізькому напрямку.
Для збору інформації з розташування таких нафтобаз, а також руху до них спецтехники він об'їжджав місцевість та фіксував об’єкти, які цікавили ворога.

Отримані відомості підозрюваний передавав через месенджер у вигляді медіафайлів з координатами із текстовим описом.

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України, наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.