Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заблоковано чергову ботоферму, яка налічувала понад 5 тисяч фейкових Facebook акаунтів

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито та заблоковано функціонування підпільної ботоферми, потужності якої використовувались для здійснення інформаційних атак проти України.

За даними слідства, вони використовували понад 5 тисяч неіснуючих акаунтів у соціальній мережі Facebook, через які поширювали інформацію, спрямовану на дискредитацію керівництва держави та Збройних Сил України. Також цією інформацією вони спонукали до розпалювання панічних настроїв серед населення.

Щоб запобігти викриттю та блокуванню фейкових акаунтів використовувалися документи неіснуючих громадян України та сім-карти національних операторів зв’язку. Вони проводили ідентифікацію таких акаунтів для подальшого довготривалого їх використання.

У межах слідства правоохоронці провели обшук за місцем проживання одного із адміністраторів мережі – мешканця м.Біла Церква. Вилучено комп’ютерну техніку з відповідним програмним забезпеченням, яка використовувалася для функціонування ботоферми.

Наразі вживаються заходи для встановлення організаторів та замовників протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу кіберфахівців оперативного підрозділу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.